Politimann skjøt nabo etter krangel

Nå må han halvannet år i fengsel.

Spaniaavisen

Publisert 21. januar 2013 17:37

GRANADA

Natt til 20. juni i 2009 klokken 01.30 spilte en mann veldig høy musikk i sin egen leilighet i landsbyen La Zubia (GranAda). Lydnivået var så høyt at naboen, som er Policia Local, ikke hadde mulighet til å sove. Politimannen prøvde først å snakke til naboen og be ham skru ned volumet.

Da dette ikke nyttet slo han gjentatte ganger hardt i veggen mellom leilighetene. Naboen kom da ut og var direkte truende mot politimannen. Politimannen dro ned på stasjonen og hentet sitt tjenestevåpen fordi han følte seg truet.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Politimannen var ikke kommet inn i egen bolig igjen før han nå ble angrepet av naboen. Politimannen og naboen havnet i et skikkelig basketak ute på veien, og de falt ned mellom to parkerte biler.

Naboen truet med å drepe politimannen med en kniv han hevdet å ha. Da avslørte politimannen at han hadde en pistol og at den var ladd. Dette ville ikke naboen høre på, og fortsatte sin krangel. Politimannen skjøt først to varselskudd i asfalten, uten at naboen stanset av den grunn.

Politimannen så ingen annen utvei enn å skyte naboen. Han avfyrte fire skudd mot overkroppen til naboen. Så ringte han sine kolleger i Policia Local og ambulansetjenesten. Naboen ble kjørt til sykehus med skuddskader, men han var ikke livstruende skadd.

Nå er politimannen dømt til halvannet år i fengsel for drapsforsøk. Naboen er dømt til å betale 60 euro i bot på grunn av truslene.