Politimann dømt til fengsel for utpressing

Truet med å arrestere en mann for narkotikasmugling hvis han ikke fikk 10 000 euro i kontanter.

Spaniaavisen

Publisert 4. november 2014 20:14

ALICANTE

Innenriksministeriet han nå også ekskludert betjenten fra Cuerpo Nacional de Policía etter at han ble dømt til ni år og sju måneders fengsel for utpressing.

Utpressingen startet ifølge La Verdad i september 2008 da politimannen,  trengte seg inn i boligen til en mann i San Vicente Raspeig (Alicante). Han fortalte at han avlyttet telefonen og at han visste at det var narkotika i leiligheten.

Sammen med to falske politifolk som medhjelpere ransaket han leiligheten og fant 50 gram kokain, en vekt og 2.000 euro.

Gjør som 11.000 andre – bli venn av Spaniaavisen og Vikingposten på Facebook

Offeret visste at han stod overfor en politimann, men ante ikke at de to andre ikke var det. Han grep derfor sjansen og sa ja da politimannen foreslo en løsning på problemet.

Mot at han fikk 5.000 euro, en motorsykkel og to hjelmer som mannen hadde og samtdig beholde de beslaglagte pengene og stoffet, så skulle politimannen la ham gå fri.

Pengene uteble og politimannen ble utålmodig, han truet mannen og leverte tilbake motorsykkelen, men krevde nå 10.000 euro. Utpresningsofferet gikk til Caja Murcia for å få lånt pengene, men det var nok så som så med kredittverdigheten. Lånet uteble og truslene ble fulgt opp med vold.

Ved tredje besøk i oktober samme år var mannen fortsatt pengelens, men det ble slutt på truslene. Politimannen ble arrestert samme dag, og senere også medhjelperne.

Dommen falt i 2012 og nå er han også ekskludert fra sin tidligere arbeidsplass.