Politikerarrestasjoner skaper vansker

Etterhvert som stadig flere politikere blir arrestert i San Fulgencio, må en engelskmann uten spanskkunnskaper ta over som setteordfører.

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2008 16:53

SAN FULGENCIO

Politiet og rettsvesenet fortsetter undersøkelsene i denne lille landsbyen mellom Torrevieja og Santa Pola. Nå er ordføreren og fire andre fra kommuneledelsen anklaget i saken.

Det er den såkalte ”Barrera”-saken som rir San Fulgencio som et mareritt. De arresterte er i tillegg til ordfører Trinidad Martínez, to delegater til fra PSOE og to fra APSF som er et lokalt utbryterparti fra PP. I San Fulgencio med den populære urbanisasjonen La Marina, hvor det bor mange utlendinger, er det disse to partiene sammen med ”utlendinglista” AIM
som styrer.

Dette har nå ført kommunen opp i et uføre, fjerdemann på lista etter ordføreren er en engelskmann som ikke snakker spansk. Ettersom de som står foran han nå er arresterte, betyr det at det er Mark Lewis som skal være kommunens øverste leder. På den annen side er koalisjonen i mindretall etter arrestasjonene og kan i praksis ikke få vedtatt noe som helst.