Politiet sprengte liga som produserer falske ID-papirer

1300 euro for falskt pass.

Spaniaavisen

Publisert 25. desember 2008 20:06

LOS ALCAZARES
LOS ALCAZARES Spansk politi har sprengt en liga som har produsert mengder av falske portugisiske dokumenter for uregistrerte utlendinger som søker lovlig opphold innenfor EU. Ligaen, som har hatt base i Los Alcazares i Murcia, har også svindlet banker for tusenvis av euro.

Grensepolitisjefen i Murcia fortalte på en pressekonferanse tirsdag at etterforskerne ikke hadde oversikt over omfanget av dokumentsvindelen, før de undersøkte innholdet i ni kofferter som de mistenkte hadde. 

En gjennomgang av to boliger, resulterte i funn av hundrevis av portugisiske pass, ID-kort og førerkort. Etterforskerne fant også falske spanske residensiapapirer, arbeidsavtaler og betalingstalonger for å oppnå banklån som aldri ble innbetalt.

Ligaens kunder var brasilianere som betalte fra 80- til 1300 euro for falske papirer. De brukte dokumentene for å bli ansett som innbyggere i Portugal og dermed i EU. Da kunne de bevege seg fritt i de 27 medlemslandene, få helsekort, kjøpe bil, ta opp lån og motta støtte som arbeidsledige.