Politiet skal ta fartsynderne på ferieveiene

Varsler 760 fartskontroller i juli og august.

Spaniaavisen

Publisert 30. juni 2009 08:04

COSTA BLANCA

522 faste og 240 mobile kontrollpunkter vil overvåke spanske veier i sommer. Trafikkmyndighetene forbereder seg på 84 millioner reiser i juli og august i år. Dette er 4,5 prosent lavere enn i fjor.

Dem første offisielle ”Operación Saldia”, der spesielle tiltak for å lette trafikken blir igangsatt, kjøres i gang til helgen. Og i sommer vil 9.300 betjenter fra trafikkpolitiet være på jobb. Dette er 400 flere enn i fjor.

Les også: Slik får du 50 prosent rabatt på fartsboten

Generaldirektør i DGT, Pere Navarro, har annonsert en ny reklamekampanje på spansk som sier: ”Hvis vi alle kan trafikkreglene, og vi alle vet hvordan de skal overholdes, hvorfor gjør vi det så ikke”?

Han bemerker også at mer enn 19.000 sjåfører er blitt stoppet på veiene med dobbelt så mye alkohol i blodet enn det som er tillatt. 1250 sjåfører er i fengsel for gjentatt fyllekjøring. Derfor blir promilletestene doblet i år sammenlignet med i fjor.

Forrige helg døde 19 personer på spanske veier. Ytterligere 11 ble skadet, fem av dem alvorlig. Seks av dødsfallene rammet motorsyklister.

Se web-TV under.