Politiet reagerer på eksklusive parkeringstillatelser i Torrevieja

Er ikke tillatt.

Spaniaavisen

Publisert 24. april 2014 08:14

TORREVIEJA

Trafikkmyndighetene i provinsen slår fast at det ikke er lov å reservere pakeringsplasser til bestemte firmaer eller deres ansatte. Det var etter en henvendelse fra en politimann at Jefatura Provincial de Tráfico i Alicante bekreftet dette.

Fagforeningen Comisiones Obreras (CC.OO.) sin avdeling i lokalpolitiet ber nå ordfører Eduardo Dolón (PP) om at han gjenoppretter en lovlig skilting i spesifikke gater i Torrevieja. Slik kan man unngå mistanke om ulovlig forskjellsbehandling eller vennetjenester, sier fagforeningen. 

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Saken startet da flere politifolk reagerte på skiltingen ved en bilforretning i avenida de Gregorio Marañón. De tvilte på lovlighetene av skiltene som forbyr parkering med unntak for Rubio Móvil. Politifolkene hevder det er flere slike tilfeller rundt om i byen.

Fra Jefatura Provincial de Tráfico i Alicante bekreftes det at kommunen kan gjøre unntak fra parkering forbudt-skilt ved av- og pålessing for eksempel. Men de kan ikke under noen omstendigheter sette opp slike skilt som det her er snakk om. 

Etaten sier også at det er forbudt å bruke offentlig vei som lager eller salgsplass for biler og andre varer.