Politiet måtte ta hånd om desorientert norsk kvinne

Meget nervøs, uten å kunne snakke spansk, gjennomvåt og med en sekk på ryggen, vandret den norske kvinnen i 50-årene desorientert rundt på en vei.

Spaniaavisen

Publisert 22. juli 2014 16:47

PONTEVEDRA

Den var José Antonio Sobral, beboer i området, som først så kvinnen på en vei ved Ponte Caldelas i Pontevedra-provinsen i Galicia.

Han trodde hun var en pilgrim på avveie fra den portugisiske pilgrimsruten til Santiago. Han stusset over tidspunktet. Klokken var rundt 07.00 på søndags morgen. Sobral ringte for sikkerhets skyld nødtelefonen 112.

Guardia Civil sendte ut en patrulje til Esfarrapada hvor de fant kvinnen som vandret på veien uten mål eller mening.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon

På politistasjonen i Ponte Caldelas fant man omsider ut at kvinnen var norsk. Det ble tatt kontakt med ambassaden i Madrid, og det viste seg at kvinnen har familie som er bosatt i den spanske hovedstaden.

Kvinnen ble senere overført til hovedpolitistasjonen i Pontevedra. Datteren kunne fortelle at moren sliter med alvorlige nevrologiske problemer. 

Den norske konsulen kom senere til Pontevedra, og etter å ha observert kvinnens helsetilstand ble det tatt beslutning om å overføre henne til psykiatrisk avdeling på sykehuset i samme by.