Politiet: Du kan være med på å finansiere terror ved å kjøpe piratvarer

Piratsalg truer titusener av spanske arbeidsplasser.

Spaniaavisen

Publisert 7. oktober 2013 19:09

VALENCIA

Det omsettes piratvarer for 300 millioner euro, og det setter 30.000 lovlige forretninger i fare. Og det er tallene bare for Valencia-regionen.

En kinobillet koster åtte euro, men hos piratselgeren får du kjøpt filmen for kun tre euro, og da kan du ta den med hjem. Selgeren tjener en euro for hver pirat-cd han selger, men for bakmennene er det store beløp man snakker om.

Ifølge eksperter i politiet omsettes det for en milliard euro i Spania i piratvarer, og fortjenesten er enorm.
 
– En kilo med CD´er er mer lønnsomt for mafiaen enn én kilo hasj, sier en politimann til avisen La Verdad. 

Les også: Tatt med piratvarer for 1,2 millioner euro

Politiet ser alvorlig på piratsalg, og ikke bare på grunn av den åpenbare skatteundragelsen og de økonomiske konsekvensene. Bakmennene for mange av disse gruppene finansierer terror.

Ifølge såvel Policia Nacional i Spania som Interpol og FBI var piratsalg en av metodene som ble brukt til å finansiere terrorangrepene i både New York og Madrid.

– Ved å kjøpe piratvarer gir man penger til organisert kriminalitet, hevder en høytstående politimann i gruppen mot narkotika og organisert kriminalitet i Madrid.

Leiebil i Spania – fri kilometer – gratis norsk servicetelefon – sjekk tilbudet her

Kjøper du piratvarer som utgir seg for å være Luis Vuitton, Ray Ban eller et annet kjent merke, så kan du være med på å finansiere terror. I tillegg til at man altså skader den lokale handelen.