Arkivet

Plaza i Alfaz del Pi blir ny

ALFAZ DEL PI

Nå starter arbeidet med renoveringen av den øverste delen av plassen, som grenser til calle Federico Garcia Lorca.

Ordføreren Vicente Arques besøkte sist mandag Plaza Jaume I for å se på arbeidet som har blitt utført hittil. Renoveringen av plassen, som er en sentral enklave, blir ifølge kommunen gjort av forskjellige årsaker.

– Dette arbeidet blir ikke bare gjort for å gi et nytt og mer moderne bilde av plassen, men også for å installere regnvannsamlere for å gi en løsning på de plagsomme dreneringsproblemene. Dette vil være med på å forbedre forholdene i Avenida País Valencià, opplyste ordføreren.

Interessert i det som skjer i Alfaz? Her får du oversikten

Han var ledsaget av teknikerne som har stått bak planleggingen av utbyggingen. Alle sammen var meget fornøyde med det arbeidet som har blitt gjort hittil. Førstkommende mandag, etter at feiringen av Santísimo Cristo del Buen Acierto er over, begynner siste fase av arbeidet. Det vil bli utført på den øverste delen av plassen, som ligger ved calle Federico Garcia Lorca.

– Når arbeidet er ferdig, vil Jaume I-plassen være bedre integrert i det urbane landskapet i byen. Det vil skape mye bedre forhold for fotgjengere, og vil gjøre trafikken langt mer ryddig enn hva den har vært frem til nå, sa Arques.  

De som bor eller har forretninger rundt plassen har delte meninger om arbeidet som blir utført. En dame som eier en butikk noen meter unna synes plassen var fin som den var. 

Sett denne? Til kamp mot tigermyggen – Det er stor mangel på parkering i området, og nå har det blitt enda færre parkeringsplasser. På parkeringsplassen, som ligger lengre ned her er det utrygt å parkere på kveldene, og det er alltid fullt der på dagene. Dessuten har ikke vi merket noen problemer med regnvann som samler seg opp noe sted. Dette arbeidet koster mye penger, og det er vi innbyggerne som betaler for det. Jeg ser helst at du ikke skriver navnet mitt, jeg vil ikke ha noen problemer. 

Mabel Perez, som driver et bakeri på selve plassen, er derimot veldig fornøyd.  

[annonse]
– Jeg gleder meg til alt står ferdig. Det er litt mye støy akkurat nå som arbeidet foregår, men de jobber raskt. Det vil bli vakkert her, og mindre biltrafikk, og lett for fotgjengere å komme seg frem. Og det er fint for bakeriet, for jeg regner med at flere vil komme innom når plassen står ferdig.

Les mer om:

Nyheter