Planting av truet art i naturområde i Torrevieja

Lederen for miljø i Torrevieja kommune, Antonio Vidal, varsler at det skal plantes 60 eksemplarer av den sjeldne einer-arten «Juniperus macrocarpa» i naturområdet Parque del Molino del Agua.

Terje Aspdahl

Publisert 28. februar 2021 09:15

TORREVIEJA

Arten er en av flere truede planter i området som er beskyttet av et strengt lovverk. Andre arter som trives i vekstvilkårene ved sjøen ble plantet samtidig.

Vidal understreker at denne nyplantingen som gjøres i naturområder i Torrevieja, er en del av utvinningen av arter av flora som har forsvunnet på den sørlige kysten av Alicante-provinsen. Tiltaket har støtte fra Miljøverndepartementet og forskjellige miljøvernorganisasjoner.

Parque del Molino del Agua ligger ved siden av La Mata-stranden og er på mer enn 17 hektar. Det er et veldig verdifullt område, ikke bare på grunn av de fantastiske sanddynene, men også fordi det fungerer som en kystkorridor mellom de to viktige våtområdene Salinas de Santa Pola og Lagunas de La Mata.

 Gitt forholdene i området kan mange dyrearter ikke leve der. Men det finnes forskjellige typer insekter, bløtdyr, øgler samt et bredt utvalg av fugler, mus og forskjellige flaggermusarter.