Arkivet

Planlegger to nye Torrevieja-hotell


TORREVIEJA

Det mangler fortsatt noen tillatelser, men både ordfører Eduardo Dolón og byråd Francisco Moreno regner med at Saltbyen vil få to nye hoteller. De to nye hotellene skal ha tre eller fire stjerner, ifølge La Verdad.

Det ene hotellet skal reises på ruinene av turistkomplekset Los Europeos som lå i gaten med samme navn på i La Mata. Utbyggeren har her allerede benyttet seg av kommunens bonus for skatten på konstruksjon og byggearbeider (Icyo), noe som betyr fem prosent skatt i stedet for ti. Byggherre er en utenlandsk investor.

Det andre hotellet planlegges på et av de få ledige områdene i førstelinje mot havet, Campico de San Mamés, nærmest i sentrum av Torrevieja. På tomten ved Avenida de Gregorio Marañón har det vært planlagt flere prosjekter som det aldri har blitt noe av.

Kommunen har tidligere gitt tillatelse til å reise et hotell på over tjue etasjer på denne tomten. Byråden melder om stor interesse også for dette andre hotellet.

Campico de San Mamés var treningsbane for fotballinteresserte i gamle dager fram til 70-årene. I 1977 og-78 var den tivoliplass, mens Paseo de Libertad ble oppgradert. Senere ble det anlagt en go-cartbane som ble svært populær, særlig i sommermånedene.

Les mer om:

Nyheter