"Plan de Pagos" redder museum og ny markedsplass i Torrevieja

I løpet av to måneder kan arbeidene på Mueso de Semana Santa (Påskemuseet) og den nye markedsplassen bli gjenopptatt.

Spaniaavisen

Publisert 16. oktober 2013 19:12

TORREVIEJA

Det regner i alle fall kommuneledelsen i Saltbyen med, som nå håper å komme i gang igjen med arbeidene. De stoppet opp på grunn av pengemangel og slutt på utbetalingene fra Valencia.

Plan de Pagos er et program fra regjeringen, og det er tredje og siste runde i tildelingen av penger fra dette programmet.

Av de avbrutte prosjektene er de to viktigste museet i Avenida de las Habaneras og markedsplassen ved Avenida de Delfina Viudes. Begge var opprinnelig en del av kriseplanen, Plan Confianza, som regjeringen i Valencia iverksatte. Kommunen regner med å komme i gang med arbeidene inneværende år.

Les også: Naboprotest mot Oslos sykehjemsplaner i Altea

Muséet er på fire etasjer og har to kjellere. Den første mursteinen her ble lagt i mai 2010, og det skulle stå ferdig etter 12 måneder. Arbeidene tok lenger tid og stanset helt opp i mars 2012.

Markedsplassen er en enda mer komplisert historie. Arbeidet ble igangsatt i april 2011, midt under valgkampen, og skulle være ferdig etter åtte måneder. Men også her sviktet utbetalingene fra Valencia, nærmest fra dag én. I tillegg kommer ekstrakostnader for å unngå problemer med regnvann, kostnader som ikke er offentliggjort.

Markedsplassen skal blant annet huse fredagsmarkedet, som er på hele 60.000 kvadratmeter. Og så er det uenigheter blant de bedriftene som er involvert i dette svært forsinkede prosjektet.