Pitbull angrep Duke - måtte sy 100 sting

Dyrlegen reddet Gunnar Hagens dvergschnauzer.

Spaniaavisen

Publisert 26. februar 2009 11:44

TORREVIEJA

Dvergschnauzeren Duke ble angrepet uten forvarsel av en løs pitbull. Han overlevde – såvidt. Hundre sting, fem dren og antibiotika i strie strømmer reddet livet hans.

Gunnar Hagen og hunden Duke var forrige fredag på vei mot markedet i Torrevieja. Underveis ble de oppmerksom på en sort og hvit hund som ble klappet og beroliget av en jente.

– Instinktivt følte jeg at noe var galt. Duke, min fireårige spanske dvergschnauzer, søkte ly bak meg, og var tydelig interessert i å bli løftet opp. Jeg rakk ikke å tenke før løshunden med lynets hastighet styrtet mot oss og satte tennene i strupen på Duke. Han direkte fillristet min kjære familiehund, og ville ikke gi seg, forteller Gunnar Hagen til Vikingposten.

Les også: Forlot Spania – etterlot fem hunder innelåst

Jenta, som var sammen med udyret, forsvant fra åstedet da hun så hva som skjedde. Folk sto lamslåtte og så den uvirkelige scenen utspant seg. – Jeg forsøkte å sparke og slå angrepshunden med det jeg hadde for hånden. Ingen ting virket på kjøteren. Etter det som føltes som en evighet, slapp den endelig taket, og pilte av gårde. Duke løp inn på en veranda i nærheten for å søke ly. Blodet rant fra flere kutt, og jeg kjørte så fort jeg klarte til nærmeste dyrlege, sier Hagen.

Dyrlegen var bekymret for at Duke skulle få sjokk, og ga omfattende førstehjelp. Han ble værende hos dyrlegen, mens Hagen måtte reise hjem og fortelle den sjokkerende nyheten til kona.

Les også: Svenske skambitt av hund

– Etter to timer klarte vi ikke være hjemme lenger. Vi satte av sted til dyrlegen for å høre hvordan det sto til. Duke var blitt operert, og sydd med 100 sting. Han var fylt til randen med antibiotika og det var lagt inn hele fem dren for å hindre betennelse. Vi fikk ham med oss hjem med beskjed om å våke over ham de neste to døgnene, sier Hagen.

Det hele endte bra, og Duke er nå over det verste. Familien på tre er lykkelig gjenforenet, og nå gjenstår det bare å se om hunden er blitt nervøs og skremt for livet, etter den uhyggelige opplevelsen.