Pionerprosjekt på Torrevieja-strand

Kommunen tilrettelegger for bevegelseshemmede.

Spaniaavisen

Publisert 1. juli 2017 05:31

TORREVIEJA

Torsdag ble en ny dusj tilpasset rullestolbrukere presentert på Los Náufragos-stranden i Torrevieja. Dusjen er et pionerprosjekt og eneste i sitt slag i Valencia-regionen, ifølge kommunen.

Det er firmaet Recreativos Acuáticos Horadada som har laget dusjen og de valgte Torrevieja som første sted å installere den. Det har kostet firmaet 30.000 euro å utvikle dusjen og få den godkjent, i framtiden regner man at hver enhet vil koste i overkant av 5000 euro.

Dusjen er i første omgang å finne på Los Náufragos-stranden.

– Vi ønsker at strendene skal være tilgjengelig for alle og det arbeidet startet vi med for halvannet år siden, neste sommer håper vi å ha dusjer som denne på alle strendene, sa byråd Javier Manzanares i forbindelse med presentasjonen av dusjen.

Tidligere i år har kommunen bygd egne ramper for rullestolbrukere på bystranden San Roque og på strendene Los Náufragos, Los Locos og El Cura.

1. juli starter selskapet kommunen har kontrakt med, UTE Salvamar, sin tjeneste med å bringe bevegelseshemmede til og fra stranden der det tilbys tilpassede bad med amfibie-stoler.

Telefonnummeret er 647599624 og man blir da hentet og bragt til Los Locos, Los Náufragos eller bystranden San Roque ved strandpromenaden Paseo Juan Aparicio.