Petter kan få fly hjem med SAS

Ved å betale for tre seter kan Petter Høgås (39) komme seg hjem med rutefly til Norge etter at han brakk ryggen på tre steder.

Terje Aspdahl

Publisert 18. september 2009 07:07

MIL PALMERAS/TORREVIEJA

– Vi har sjekket med SAS, og de kan legge meg på båre. Da betaler jeg for tre seter. Men spørsmålet er om jeg må ha med lege på flyet, sier Petter Høgås til Vikingposten.

Uansett blir det billigere enn de 90.000 kronene det ville ha kostet å få syketransport hjem til Trondheim for Høgås som var involvert i en alvorlig bilulykke 15. august. Uten reiseforsikring har han og de to kameratene hans, Jens Kritstjansson og Morten Øverkil, blitt værende i Spania mens Høgås kommer til hektene.

Les også: Sitter fast i Spania med brukket rygg

– Jeg føler meg mye bedre nå. Og jeg har vært til sjekk på sykehuset i Torrevieja et par ganger. Det ser ut som betennelsen gir seg og det kjennes bra. Men det går jo litt opp og ned med humøret. Vi har vært her lenge nå og kameratene mine skulle nok helst reist hjem til Norge. Men hva med meg da?, spør Petter Høgås.

Han har vært i kontakt med Norge og fastlegen sin der.
– Jeg fikk klar beskjed om at det var absolutt ingen hjelp å få fra Norge, det var hans klare budskap, sier 39-åringen oppgitt.
– Men vi har fått mange hilsener og oppmuntrende telefoner etter det ble skrevet om meg i både Vikingposten og VG. Det er til og med kommet forslag på Facebook om å starte en kronerulling for å få meg hjem. Det gjør godt å merke at noen bryr seg, sier Petter Høgås.

Etter planen skal han også tilbake på sykehuset i Murcia hvor han ble operert.
– Jeg tror de skal ta stingene og kanskje vi får mer klarhet i hvordan jeg kan fly til Norge.