Pessimistisk sentralbanksjef

– Ingen unnslipper den økonomiske krisen, sier sentralbanksjef Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Spaniaavisen

Publisert 22. desember 2008 10:03

MADRID

I et intervju med El País, setter sentalbanksjefen fingeren på de forhold som kommer til å påvirke spanjolene i finanskrisen.
– Forbrukerne handler ikke, bedrifter ansetter ingen, investorer investerer ikke og bankene låner ikke ut penger. Folk kritiserer bankene, men grunnen til at de ikke låner ut penger er mistro overfor andre banker og til og med dem selv. Dette tillitsbruddet kan resultere i en større depresjon. Det er ikke akseptabelt å ha en arbeidsløshet på 13 prosent og ikke gjøre noe med det, sier Ordóñez.

Han mener at de to største problemene Spania står overfor er utdanning og mangel på fleksibilitet i arbeidsmarkedet. En strukturell reform vil bli vanskeliggjort av en manglende sosial aksept.

I mellomtiden hadde El Mundo et intervju på søndag med Andrés Piedrahita, mannen som var Bernard Madoffs representant i Spania.
Han fortalte avisen at han var et offer for megleren i New York, og at hele saken hadde brakt vanære over hele familien hans og gjort ham søvnløs. Han sa videre at han hadde mistet mange millioner dollar, og at han ikke var den eneste som representerte Madoff i Spania.