Pengene renner ut for Oslos sykehjemstomt i Altea

Kommunen har betalt fem millioner bare de siste tre årene.

Spaniaavisen

Publisert 1. mars 2013 09:09

ALTEA

Det er fire år siden sykehjemsprosjektet i Altea i Spania ble stanset. Da hadde det kostet skattebetalerne i Oslo 25 millioner kroner. Likevel har ikke kommunen solgt tomta ennå, og det koster fortsatt.

Ifølge NRK hadde sykehjemmet i 2009 kostet Oslo kommune 25 millioner kroner, og fire år senere har regningen økt med over fem millioner.

– Vi har i 2009 og 20010 betalt flere millioner til granskningsrapport og arkitekthonorarer for tidligere arbeid. Tomta har ikke noen særlig verdi uten en byggetillatelse, noe vi mener at vi har krav på. Derfor jobber vi fortsatt med og få den, forteller direktøren i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen til NRK.

Les også: Oslo vil kvitte seg med sykehjemstomten

Det var Sylvi Listhaug, Fremskrittspartiets tidligere helsebyråd, som ga klarsignal til å bygge sykehjem i Spania. Hun var også nede i Altea og la ned grunnsteinen til prosjektet.

Rina Mariann Hansen fra finanskomiteen mener derimot at det er sløsing av kommunen sitt budsjett.
– For meg fremstår dette som fullstendig absurd. Byrådet har klart å kjøpe en tomt som det ikke går an å bruke, og de burde kvitte seg med den. For et byråd som er opptatt som de er av å selge alt av eiendommer i Oslo burde de være like opptatt av å selge den tomten i Spania, sier Hansen til NRK.

Hansen syns det er dårlig prioritering å bruke mer penger på noe som aldri går i orden.
– Det virker rart å vente på en byggetillatelse som vi har ventet på i årevis, jeg syns byrådet burde gå inn og rydde opp i saken, avslutter hun.