Pass på, svindleren er i gang igjen

De hadde lest i Vikingposten om svindleren som ringer på og tigger penger. Likevel gikk de fem på. Nå advarer de andre.

Spaniaavisen

Publisert 3. mars 2011 09:16

ORIHUELA COSTA

Vikingposten har flere ganger skrevet om mannen som trolig er en hollender. Han går rundt, ringer på dørene til folk og ber om penger på grunn av den ene eller andre katastrofen som har rammet han og familien. Det viser seg at det kan være grunn til å minne om fyren nok en gang.

– Min mann og jeg har leilighet på Costa Blanca, og var nylig på en 12-dagers tur i Orihuela Costa. Dagen før vi skulle reise hjem kom en tilsynelatende svært oppskjørtet mann og ringte på døren vår. Han påsto å være en nabo, en hollender. Han fortalte at leiligheten hans var ranet.

Dør og vindu ble ødelagt og låsesmed skulle ha 633 euro og 50 cent for reparasjonen. Han greide bare å få ut 600 euro i minibanken, og manglet derfor resten. Han måtte betale låsesmeden for å få nøkkelen, så før de fikk betalt var de låst ute fra leiligheten sin. Hjelpevillige som vi er, gikk jeg og fant frem 33 euro for å låne ham. Han minnet meg da på at han manglet 33,50, så kanskje han kunne få en euro til? Det fikk han, forteller May Ruth Faust til Vikingposten.

Les også: Ble ikke trodd etter kortsvindel

Straks mannen var forsvunnet skjønte hun og mannen, Per Otto Paust, at de var blitt lurt. Historien om mannen hadde de hørt mange ganger før, og tenkt at de nok aldri kom til å la seg lure. Episoden skjedde i midten av februar.

Da ekteparet snakket med naboer om hendelsen viste det seg at flere hadde latt seg lure av samme mann.
– Det er rart med det, selv om man leser og tar til seg advarsler om det ene og andre, så kan man bli lurt om man er aldri så forberedt. Vi er jo vant til å hjelpe når noen har problemer, sier May Ruth Paust.

På jakt etter bolig på Costa Blanca? Sjekk disse prospektene først

Vikingposten tar gjerne oppfordringen og advarer mot oppskjørtet hollender på jakt etter et beløp til å dekke resten av kostnadene til ett eller annet han må dekke for å kunne fortsette livet.

Selv om han ikke krever mye fra sine ofre, kan han få en god dagsfortjeneste på sine skuespillerkunster.