Påskestart uten strandbarer i Torrevieja og Orihuela Costa

De to kommunene med flest turister i Vega Baja starter påsken uten såkalte chiringuitos.

Spaniaavisen

Publisert 13. april 2014 07:23

TORREVIEJA

I Torrevieja er det forsinkelse i behandlingen av søknader som er årsaken. De populære strandbarene ble utlyst for interessenter 28. februar, men man oppdaget feil og det ble nødvendig med ny utlysning.

På mandag starter man med å gi foreløpige konsesjoner i Torrevieja som totalt skal ha 13 chiringuitos. Men den første helgen er allerede gått tapt, og for flere av dem vil det ennå ta noe tid før de kan åpne.

I Orihuela er problemet at det kan ha oppstått uregelmessigheter med tildelingen. I motsetning til i Torrevieja hvor hver søker kun kan drive en bar, er det i Orihuela et firma som skal drive de 11 planlagte strandbarene, melder Informacion.

Vil du ha telefonnumre og mer informasjon om næringsdrivende på Costa Blanca? Sjekk vår bransjeguide her

Kun et firma har vært aktuelt siden det er det eneste som har et kvalitetssymbol, noe som er et krav fra kommunen. Nå har andre selskaper meldt sin interesse, de har riktignok ikke dette symbolet. Men det er skapt uklarhet om prosessen. Ordføreren har vært i møte med de andre interesserte, uten at man vet hva som kom ut av det. 

Men enkelte av forretningsfolkene fortale Informacion at kvalitetssymbolet blir utstedt av et privat firma, og kan kjøpes. Overfor avisen sier de at dette er en sak som "lukter dårlig".