Pappa predikant og datteren prest

Rune Larsen holdt preken da datteren og kateket i Sjømannskirken i Alicante, Line Larsen Hopland, hadde gudstjenesten i Minnekirken i formiddag.

Spaniaavisen

Publisert 5. oktober 2008 12:02

VILLAJOYOSA

– Jeg holder ofte prekener hjemme i Norge. Både i kirker, pinsemenigheter og andre trossamfunn. Selv om jeg er en lutheraner synes jeg det er viktig å viske ut mest mulig av grensene mellom de forskjellige menigheter. Men jeg må innrømme at det er ekstra stas å være her når Line har liturgien. I tillegg er det alltid moro i sjømannskirken. Fullt hus og lav terskel, sier en strålende opplagt Rune Larsen.


Den kjente entertaineren og musikeren fra Bergen stortrives på prekestolen. Han engasjerte både voksne og ungdommene i kirken søndag. Larsen blandet både alvor og masse humor i talen.


– Jeg samler på kristne historier fra barnemunn. Har dere hørt om han vesle gutten som skulle forklare mamma og pappa om Johannes 3,16? "For så høyt har Gud elsket verden at han ga sinn sønn en enebolig". Hva tror dere denne gutten har fått med seg, sa Larsen til stor fornøyelse blant publikum.


Senere i kveld er han igjen på podiet i Minnekirken. Da med makker og musiker Helge Nilsen. De lover stor stemning – med begge "kongene" godt ivaretatt. Både Gud og Elvis…