Pacemakeren slår ut i matbutikken

Bjørg Pedersen (79) er lei sikkerhetsvaktene - nå må hun finne seg en annen butikk å handle i.

Terje Aspdahl

Publisert 3. mars 2011 08:27

TORREVIEJA

Bjørg (79) og John (81) Pedersen har tilbrakt deler av vinteren på Costa Blanca de siste ti årene. Men i år er det ikke som tidligere. De kan ikke lenger handle inn dagligvarene sine hos Carrefour, verken i Torrevieja eller i filialen lenger sør på Orihuela Costa.

Bjørg Pedersen fikk operert inn en pacemaker i 2006. I år slår den ut på Carrefour sine alarmanlegg både på vei inn og ut av butikkene.

Les også: Nyter alderdommen under Spanias sol

– Vi har handlet her på Carrefour i mange år, men nå velger vi å gå andre steder. Det er fryktelig ubehagelig når alarmen går av. Jeg har med meg et bevis fra Norge på at jeg har pacemaker, men teksten står skrevet på engelsk og de butikkansatte forstår lite eller ingenting av hva som er skrevet på kortet, sier Bjørg Pedersen til Vikingposten.

Bjørg og John ble oppmerksom på problemet først for noen uker siden.

– Vi har alltid handlet hos Carrefour hvor vi får alt vi trenger på ett sted. Det har alltid vært veldig praktisk, og aldri har pacemakeren til Bjørg vært til noe problem. Første gang alarmene ble utløst var på butikken i Torrevieja. På vei hjem til Villamartin forsøkte vi også den nyere filialen på Orihuela Costa, men det samme skjedde der. Alarmen slo ut straks Bjørg nærmet seg anlegget, sier John Pedersen til Vikingposten.

Her finner du hjelp i vår bransjeguide

Siden Bjørg Pedersen fikk sin pacemaker for fem år siden, har hun vært klar over at hun må forholde seg annerledes til blant annet sikkerhetskontrollen på flyplassene. Dette er ikke noe problem, men hun unngår det gjerne.

– Jeg må gå utenom metalldetektorene på flyplassene. Det går greit og jeg bryr meg ikke om å bli kroppsvisitert. Og jeg vet jeg ikke skal utsette meg unødvendig for bevegelsessensorer. I alle fall ikke bli stående i området sensorene opererer, sier Bjørg.

Leiebil i Spania, gratis norsk servicetelefon, prisgaranti

– Bjørg sin pacemaker har nok litt skyld i at vi velger å kjøre bil opp og ned til Spania. Da unngår vi alle sensorene. Men det går fint, sier den spreke 81-åringen.