Påbyr munnbind også innendørs

Forbyr alle sosial kontakt uten maske.

Terje Aspdahl

Publisert 15. januar 2021 09:28

MURCIA

I de neste to ukene er det påbudt med maske, også innendørs. Myndighetene i Murcia-provinsen har bestemt at de forbyr all sosial kontakt uten maske.

Under sosial omgang med familie, venner og bekjente må maske benyttes. Det gjelder alle, bortsett fra de som bor sammen, jobber sammen eller er på skole. Bestemmelsen er satt i kraft for å minimere smittespredning av corona i den tredje bølgen.

Det nye dekretet har trådt i kraft nå torsdag.

– Dette er for å begrense uformelle, ikke-regulerte sosiale, familie- og fritidsmøter. Dette gjelder både innendørs og utendørs og også i kjøretøy, sier presidenten i regionen, Fernando López Miras. Han presiserer at det vil være mulig å dele et kjøretøy for å gå på jobb iført maske.

– Vi går så langt som mulig som vårt rettssystem tillater oss, sier Miras og påpekte at dette tiltaket er det nærmeste vi kommer før et portforbud.
Når det gjelder idrettsarrangementer, gudstjenester eller kulturelle begivenheter som teater teater- og kinobesøk kan dette gjennomføres nettopp fordi alle er tvunget til å bruke maske.

Regionspresidenten sier også at det er noen unntak, som for eksempel for mindreårige hvis foreldre bor på forskjellige adresser. 
Miras sier videre at smitten i regionen skyter i været, og han er bekymret for tilstanden på Murcia-sykehusene.

– Situasjonen i regionen er så bekymringsfull at vi vurderer å åpne opp for 500 flere senger på sykehusene.