Arkivet

På sydentur med motorsyklene


ALFAZ DEL PI

Ikke alle drar like langt når de skal på motorsykkelferie! Petter og Kjartan ville ha en annerledes ferie. De vil oppleve en rekke land i Europa. De vil ha både badeferie i Syden og stå på snøbrett i de østerrikske alper.

- Vi er begge ganske uerfarne på tung motorsykkel. Jeg har bare hatt lappen i fire uker. Derfor valgte vi å kjøre til Hamburg og ta toget til Narbonne i Sør-Frankrike. Derfra kjørte vi ned hit til Alfaz del Pi. Mine foreldre har hus her så det var et naturlig stoppested. Men når vi setter kursen hjem til Mandal igjen er det bare på to hjul. Da skal vi oppleve Europa i friskluft, sier Petter Sørensen og smiler.
Vikingposten møtte de to unge motorsyklistene på strandpromenaden i Albir. Da hadde de vært i Spania i seks dager og skulle starte på hjemturen. Den går via Andorra og Monaco.

- Vi må bare innom og se der de store gutta kjører Formel 1. Etterpå satser vi på et besøk innom Kroatia før vi stanser i Østerrike og alpene. Der skal vi være noen dager for å stå på snøbrett. Etter dette er det strake veien hjem, forteller Kjartan Ueland.
Begge to kjører på Yamaha. Kjartan på en Yamaha R6 med 130 hk og en toppfart på 285 km/t. Petter på en Yamaha Fazer 600 med så å si 100 hk og en toppfart på 240 km/t. Men mandalittene er ikke på tur nedover i Europa for å kjøre fort på motorveier.

- Nei, vi har en marsjfart på 150 km/t. En hastighet som er veldig behagelig på de store motorveiene. Er vi på mindre veier følger vi fartsgrensene. Vi må stoppe hver 12. mil for å fylle bensin. Egentlig ganske greie etapper. Da får vi strukket litt på beina, tatt oss en røyk og en liten forfriskning. Ellers har vi radioforbindelse mellom oss. Vi bruker bluetooth. Da blir det ikke så ensomt, sier Petter Sørensen.

Les mer om:

Reise