På glattisen i Torrevieja video

Denne uken åpnet Torreviejas ordfører byens aller første skøytebane i Eras de la Sal. Den er ikke laget av kunstis, men er syntetisk.

Terje Aspdahl

Publisert 1. desember 2009 15:10

TORREVIEJA

Da Vikingposten var innom tirsdag kveld møtte vi Ingrid (10) og Morten (6) Grøtvik som testet banen sammen med mamma Merethe Grøtvik.

– Jeg har aldri stått på skøyter før, men det er veldig moro, sier Morten Grøtvik. Den unge debutanten hadde det kjempemoro med skøyter på beina selv om han er i Syden. Like artig hadde også storesøster det. Men hun var en ringrev med meier under skoene…

Les også: Gå på skøyter ute – i Torrevieja

– Jeg har stått på skøyter før. Det var i Elche. Der har de til og med ordentlig skøyteis, sier Ingrid Grøtvik.

Det er de forretningsdrivende i Saltbyen som står bak skøytebanen. De vil gi et annerledes tilbud til byens innbyggere. Hos de fleste butikker får man gratisbilletter, uten gratisbillett koster det fem euro. Men inkludert i prisen er også lån av skøyter. Tilbudet varer frem til 17. januar.

Åpningstidene er fra klokken 11 til 21 fra søndag til torsdag. Fredag og lørdag holder banen åpent frem til midnatt.

– Det var lettere og mer moro å gå på ekte skøyteis. Samtidig er det minst 30 år siden sist jeg hadde skøyter på beina. Men dette er et fint tilbud, og vi koser oss, sier mamma Merethe Grøtvik til Vikingposten.

Se video under.