På disse strendene kan også hunden din bade

Er hunden din glad i å bade, men har ikke basseng eller tillatelse? Her er løsningen.

Spaniaavisen

Publisert 18. september 2014 09:29

COSTA BLANCA

Det er alltid deilig med varme og ferie med familien på solrike kyster og strender. Artigere blir det også når den firbeinte er med. Vi gir deg oversikten over alle strendene i Alicante-provinsen hvor selv også hunden kan være med på stranden.

Cala de la Punta del Riu Sec, El Campello – Costa Blanca
Stranden er en sentral steinstrand som er mye populær blant surfere og er åpen for ferdsel av hunder året rundt. Stranden ligger nær hundeparken i El Campello og utgjør en fin dagstur for hele familien. Byen ønsker at grunnleggende regler for sameksistens på stranden følges, deriblant det å plukke opp etter hunden og respektere andre badegjester.

Visste du at?
Alicante holdt den første dyrevennlige festivalen kalt Manilánimal i januar 2014? Den ble organisert av AlicanteAdopta og hadde aktiviteter, musikk og en parade av valper!

Cala de la Palmera , Cabo de las Huertas
Denne stranden er ikke en typisk strand og har ingen promenade, men den er laget av grus og stein og er ideell for dykkere. Dermed anses den også som brukelig for hunder i perioden mellom oktober og februar. Her ønskes også at grunnleggende regler ovenfor andre badegjester respekteres og at eiere plukker opp etter hunden.

Visste du at?
I gaten Camino Del Faro (ikke langt unna Cabo de las Huertas) ligger det en hundepark med fontene, mye skygge, hundeposedispensere og søppelbøtter. Hundeparken er en av de mindre, men det kommer ikke til å hindre hunden din å kose seg ekstra mye.

Playa de los Saladares, Urbanova
Denne stranden er 1 km lang med gyllen, finkornet sand. Stranden ligger i Urbanova, en liten forstad sør for Alicante med ca. 1500 innbyggere. Deler av stranden er tilegnet nudister og tillater hunder i månedene mellom oktober og februar og ønsker at firbeinte gjester følger strandregler nøye og ikke er til bry ovenfor andre badegjester.

Playa de los Tusales, Guardamar del Segura
Denne 1500 meter lange nudiststranden strekker seg helt til Elche og er en ordinær strand med naturlige sanddyner og tykk vegetasjon. Stranden tillater hunder i perioden mellom oktober og februar og ser helst at alle badegjester, også de med fire bein respekterer vanlige strand- og baderegler.

Visste du at?
Restauranten Republic del Puerto Deportivo de Denia i Alicante, tillater hunder både innendørs og utendørs og at flere bedrifter langs promenaden i Peñiscola og Benicassim tilbyr alle hunder vann?

Playa Flamenca, Orihuela Costa – Torrevieja
Nydelig sandstrand som er 150 meter lang og 16 meter bred. Ligger ved siden av promenaden og er under nøye tilsyn av livvakt. Stranden tillater hunder i perioden mellom oktober og februar så lenge grunnleggende regler under oppholdet følges nøye. Å respektere andre badegjester og plukke opp etter hunden er det viktigste.