Øystein driver norsk filmklubb i Alfaz

Håper nordmenn støtter opp om det nye tilbuet

Spaniaavisen

Publisert 25. oktober 2012 07:34

ALFAZ

Daglig leder ved Den Norske Bokhandel i Alfaz, Øystein Almendingen, har startet opp Filmklubb Alfaz. I de flotte lokalene til Cine Roma viser han film med norsk tekst en til to ganger i uken.

– Det var kundene mine i bokhandelen som satte meg på ideen om å vise film for nordmenn. Kundene kommenterte ofte at den boken har jeg lest, men jeg har ikke fått sett filmen. Derfor fikk jeg til en leieavtale med han som driver Cine Roma (kinoen i Alfaz), og så var vi i gang. Alle som blir medlemmer i Filmklubb Alfaz blir automatisk medlemmer av Norsk Filmklubb Forbund, og man kan gå og se film i alle norske filmklubber, forteller Øystein Almendingen til Vikingposten.

Interessert i det som skjer i Alfaz?

For å se filmene som Almendingen setter opp må man ha betalt medlemskontingenten i klubben. Da får man billetter til halv pris i forhold til hva eventuelle andre gjester må betale.

– Jeg er avhengig av cirka 50 gjester hver gang vi viser film for å få regnestykket til å gå i null. Får vi ikke det, taper jeg penger. Til nå har vi hatt tre visninger med varierende oppmøte. På premieren 3. oktober var det utrolig bra oppmøte, mens det har vært litt for få folk på de to siste forestillingene. Nå håper jeg nordmenn i Alfaz del Pi-området støtter opp om tilbudet resten av høsten, slik at vi kan drive det permanent etter jul og nyttår. Det blir mange godbiter fremover med storfilmen ”Kon-Tiki” på programmet i romjulen, sier Almendingen.

Bli venn av Vikingposten og Spaniaavisen på Facebook

Filmklubb Alfaz er på de sosiale medier der alle medlemmer kan komme med forslag om filmer de har lyst at Almendingen skal sette opp. Den siste som ble vist var en oppusset versjon av ”Broen over Kwai”.
– Selve kinoen i Alfaz er veldig flott. Den har plass til 180 gjester og stolene er utrolig behagelige. Kinoen har et lerret på sju meter, og kjempebra lydanlegg. Folk som har vært på filmene til nå har alle sagt at dette var en flott opplevelse og at de ønsker å komme igjen. Vi skal i hvert fall gjøre vårt for å fremskaffe filmer folk ønsker å se, sier Øystein Almendingen.

Øystein driver filmklubben sammen med sin kone, Liv Almendingen. Han påstår han er litt over gjennomsnittet interessert i film, og koser seg sammen med publikum på sine visninger.

– Hva er så din favorittfilm?
– ”Manndomsprøven” fra 1967 med blant andre Dustin Hoffman og spesielt musikken fra Simon & Garfunkel er min favoritt.