Over 1500 personer lurt i spansk boligskandale

25 norske familier rammet - saken havner i høyesterett.

Terje Aspdahl

Publisert 10. desember 2012 08:39

MURCIA

Over 20 norske familier betalte forskudd på feriehus som aldri ble fullført. Nå skal saken opp i høyesterett i Murcia.

Den totale summen prosjektet Trampoline Hills Golf Resort har svindlet privatpersoner og firma for, er nå fastslått til 62 millioner euro. 1507 personer er svindlet av utbyggerne. De har alle kjøpt leiligheter og -hus som aldri blir bygget og hver person har i gjennomsnitt tapt 30.000 euro.

Ser du etter feriebolig i Spania? Her finner du over 50 prospekter

Cirka 25 nordmenn er blant dem som har betalt forskudd på feriehusene som aldri ble bygd. Anne Grete Cennema er en av de som er svindlet. Hun mener det er politikerne som må ta skylden for at hele prosjektet misslyktes.

– Vi er cirka 25 norske familier som satset på prosjektet og har vi mistet opptil 70.000 euro hver. Til sammen ble det solgt nærmere 2000 "offplan" eiendommer i Trampoline Hils, før det altså gikk galt, sier Cennema.
Selv tror hun komplekset ville blitt bygget om ikke lokale myndigheter hadde ødelagt det hele.

Les mer om Trampolin HIlls-svindelen her

– Det var uenigheter mellom representantene for PP og PSOE i kommunestyret i Campos del Rio som gjorde at godkjenningen av prosjektet ble utsatt i årevis. De satte sine egne politiske kjepphester foran og det gjorde det umulig å få papirarbeidet i havn. Så kom krisen og da sviktet også bankene. Dette burde myndigheter på provins- eller landsdelsnivå, om ikke nasjonalt nivå, tatt sin del av ansvaret for. De kan ikke regne med en ny oppsvingsperiode før de har kompensert de skadelidende fra forrige oppsving. Dette er et eksempel på at krisen alle snakker om er skapt av spanske myndigheter, sier Anne Grete Cennema til Vikingposten.

Det er hovedsakelig spanjoler som er blant kundene, men også folk fra Tyskland, Belgia, Irland, Frankrike, England og Norge.

Nå skal saken opp for den lokale høyesteretten i Murcia på grunn av de store summene og alle kundene som er blitt lurt. Utbyggingsselskapet ble slått konkurs i november 2009 av en som selskapet skyldte 30.000 euro.

Prosjektet startet opp i 2005, og reklamerte med at de skulle bygge cirka 2500 ferieleiligheter og 350 feriehus i landsbyene Campos del Río og Albudeite.