Oslo vil kvitte seg med sykehjemstomt i Altea

Prosjektet er historie.

Spaniaavisen

Publisert 23. januar 2010 08:21

ALTEA

Mens sykehjemskandalen er under granskning varsler byrådssekretær Ståle Hagen at Oslos planer som allerede har kostet kommunen mer enn 24 millioner kroner, legges i skuffen.

– Prosjektet er terminert, og kommunen ønsker å selge tomten, sier Hagen til Klassekampen Han sier byrådet har tatt selvkritikk på at de kjøpte en tomt som ikke var regulert for sykehjemsformål, men vil ikke ta kritikk for at prosjektet ble iverksatt.

Det skjer samtidig som Rødts bystyrerepresentant Erling Folkvord legger fram tall som viser at Oslo kommune i tillegg har rotet bort nærmere tre millioner kroner på å leie plasser ved Bærum kommunes sykehjem i Altea.

– Det mislykkede prosjektet og leien av spanske plasser har vært penger rett ut av vinduet, sier Folkvord til Klassekampen. Regnestykket for leie av plasser ser slik ut:

Oslo kommune har betalt 7,9 millioner for de innleide sykehjemsplassene. I tillegg har Nordstrand kommune betalt 265.000 for befaring og administrasjon, mens Oslo kommune har brukt 156.000 på studietur for å se på ordningen.

Til sammen blir dette mer enn 8,3 millioner kroner. Dette gir en døgnpris per pasient på 2867 kroner. Kostnadene for korttids sykehjemsplasser i Oslo er 1890 kroner, nesten tusen kroner mindre per døgn. Det vil si at Oslo kommune har tapt ytterligere 2,8 millioner de siste tre årene på å kjøpe sykehjemsplasser i Spania.