Oslo kommune skal selge Altea-tomten

Det blir ikke bygget noe norsk sykehjem i Montemolar-området i Altea. Oslo kommune vil kvitte seg med giganttomten nord på Costa Blanca.

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2013 11:07

ALTEA/OSLO

Omsorgsbygg Oslo KF følger gjeldende bystyrevedtak når de nå forsøker å «redde stumpene» av et prosjekt som har kostet kommunen flere titalls millioner kroner.

– Oslo kommune skal selge tomten. Hva som skal bygges der etter salget har vi ikke noen mening om. Hvem vi skal selge tomten til er naturlig nok heller ikke avklart, bekrefter kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg overfor Vikingposten.

Omsorgsbygg er nå i ferd med å innlede forhandlinger med meglere som skal bistå kommunen med tomtesalget.

Etter at Oslo kommune omsider fikk tillatelse til å bygge på tomten etter syv års ventetid, er naboene bekymret for at sykehjemsplanene skal bli droppet til fordel for en utbygging av boliger. Nå kan det se ut som frykten er berettighet.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti – fri kilometer. Sjekk prisene her

Naboer i urbanisasjonen Montemolar de Altea har dannet foreningen "Salvemos la pinada de Montemolar" eller på norsk "Vi redder pinjeskogen på Montemolar". Foreningen vil hindre at det blir bygget noe som helst i området.

Like ved bor det rundt 50 familier, nordmenn, spanjoler, tyskere, hollendere og franskmenn som har det til felles at de verken vil ha sykehjem eller en boligblokk på Oslo kommunes tomt.

Erling Folkvord, som har vært svært kritisk til kommunens sløsing med offentlige midler, frykter at Oslo skal pådra seg nye utgifter.

– Byggeløyvet som Omsorgsbygg har fått, er tidsbegrenset og gjelder bare for bygging av en sosial institusjon. Spørsmålet er om det i dagens Spania finnes investorer som vil satse på den slags. Hvis slike investorer ikke melder seg, vil byrådet dra på seg nye kostnader som skatteyterne kunne ha unngått om byrådet hadde innsett resultatet av egne feil og solgt for fire år siden, sier Folkvord til Vikingposten.