Oslo kommune får bygge sykehjem i Altea

Kommunen snur etter seks år med stridigheter og konflikter.

Terje Aspdahl

Publisert 24. september 2013 06:37

ALTEA

I seks år har Altea kommune hindret Oslo kommune å bygge et sykehjem på en tomt som kommunen kjøpte til formålet i 2006.

Tomten, som var regulert til andre formål og dermed ikke kunne huse et sykehjem, har kostet Oslo kommune over 30 millioner kroner opp gjennom årene. Underveis har det vært anklager om bestikkelser og korrupsjon.

Nå ser det ut som Oslo kommune får anledning til å gjennomføre byggeplanene eller om så selge tomten i Montemolar i håp om å få noen av millionene man har investert i prosjektet.

– Vi er veldig tilfreds med byggetillatelsen som ble utstedt den 20. september av kommunen i Altea, selv om avgjørelsen kom veldig sent. Salg av eiendommen er et av flere alternativer når vi nå skal diskutere hva vi gjør videre, sier Per Morten Johansen, direktør i Omsorgsbygg i Oslo kommune til Spaniaavisen.

Les mer om alt som har skjedd med Altea-prosjektet her

At Altea gjorde helomvending kan ha sammenheng med henvendelsen fra Ombudsmannen i Valencia-regionen, som i august ba kommunen om å innvilge byggetillatelsene umiddelbart

De fant ingen juridiske problem med utbyggingen og pekte på at et sykehjem vil kunne gi rundt 200 nye arbeidsplasser og i tillegg trekke tusenvis av brukere til kommunen.

Og det er nye toner fra Altea:

– Det norske miljøet har vokst i de siste årene i Altea. Dette er en investering som kan gi mange jobber både direkte og indirekte, og kan bidra til en økonomisk revitalisering for området, sier byråd Pedro Barber.

Kommunen sier prosjektet representerer en investering på 5,6 millioner euro, vel 40 millioner norske kroner.

Fra før av har Bærum et sykehjem i Altea, CAN-senteret, eller Bærumshjemmet, ble bygget i 2002.