Oslo jobber fortsatt for å få byggetillatelse i Altea

Millionene fortsetter å renne ut etter sykehjemssatsingen gikk i vasken.

Spaniaavisen

Publisert 20. mars 2013 11:11

ALTEA

Det er gått åtte år siden Oslo kommune brukte 3,4 millioner kroner for en tomt som ikke kunne bebygges fordi det var en olivenlund. Nå, over 30 millioner kroner senere, fortsetter kommunen jobben med å skaffe seg byggetillatelse.
 
Omsorgsbyggs plan er nemlig å få byggetillatelse, for så å selge tomten.

– Vi synes det er veldig underlig at de ennå ikke har solgt tomten. Jeg tror mange av oss i bystyret tenkte at når vi vedtok å avvikle prosjektet i 2009, skulle vi lukke prosjektet så fort som mulig. I stedet bruker de masse av skattebetalernes penger på å tvilholde på en tomt, sier Tone Tellevik Dahl (Ap), leder i helse- og sosialkomiteen i bystyret til Aftenposten.

Kommunen fikk aldri byggetillatelse, og i 2009 vedtok bystyret at prosjektet skulle stanses, etter å ha brukt over tre millioner kroner på en granskning.

Interessert i det som skjer i Altea – her finner du en oversikt

Fortsatt betaler kommunen advokat og andre utgifter i forbindelse med entreprenøren de har anmeldt for korrupsjonsforsøk. Arbeidet med å skaffe byggetillatelse alene har kostet fem millioner kroner siden 2009, hvorav 1,6 av disse har kommet i årene etter at bystyret vedtok å skrinlegge sykehjemsprosjektet.

I tillegg betaler kommunen fortsatt advokat og andre utgifter i forbindelse med entreprenøren de har anmeldt for korrupsjonsforsøk, noe som foreløpig har kostet nesten 800.000 kroner, skriver Aftenposten.

Omsorgsbygg innrømmer at planen om å få byggetillatelse før de selger tomten er en høyst usikker taktikk.

«Foretaket har ikke noen formening om hva verdien på tomta er, eller hva den kan bli med en byggetillatelse. Omsorgsbygg opplyste at foretaket ikke har kunnskap om hva slike tomter selges for i Spania», heter det i rapporten fra Kommunerevisjonen.

– Når de avslører den uvitenheten om prisnivået i Spania, hvordan kan de da komme til den konklusjonen at det lureste er å fortsette å bruke penger på dette? Mens andre prosjekter har som mål å senke risiko, gyver man fortsatt løs på noe man ikke aner utgangen av i Altea, sier ToneTellevik Dahl.