Ordføreren mener Torreviejas fattigdom skyldes PP

Bruker sterke ord - klandrer partiet for ekstravaganse, overforbruk, korrupsjon og plyndring.

Spaniaavisen

Publisert 1. oktober 2015 05:59

TORREVIEJA

Ordfører José Manuel Dolón og resten av ”fempartiregjeringen” i Torrevieja aksepterer nå konklusjonene i undersøkelsen av inntektene til innbyggerene i 34 byer med mer enn 100.000 innbyggere.

Torrevieja kom sist i undersøkelsen som er utført av det nasjonale instituttet for statistikk, INE.

– Jeg skal ta min del av ansvaret etter år i opposisjon og noen måneder som ordfører, men hovedansvaret har PP som i årevis har bedrevet en politikk med ekstravaganse, overforbruk, korrupsjon og plyndring, sa ordfører José Manuel Dolón, ifølge Informacion.

Ordfører Dolón (Los Verdes) innrømmer at han tok feil når han trodde at INE hadde delt inntektene på antall boliger i Torrevieja i stedet for antall husstander, slik INE har gjort.

I 2012 da undersøkelsen ble utført var det totalt 103.720 innbyggere i Torrevieja og INE har kalkulert at dette utgjør 43.649 husstander, mens det var 118.427 boliger.

Trenger du leilighet eller hotell i Spania? Gjør et søk her

Undersøkelsen viste at gjenomsnittsinntekten var 7.985 euro per husstand i Saltbyen i 2012. – Vi liker det ikke, tvert imot vi skjems, sa han om resultatene fra undersøkelsen, men vi kan ikke skjule sannheten slik PP har gjort, fortsatte han.

– Nå har INE, som er underlagt departementet som er styrt av PP, slått fast at Torrevieja er Spanias fattigste by, konstaterte ordføreren.

Han mener likevel at tallene kan lyve på grunn av det store antallet ferieboliger, andelen utlendinger som bor i byen, men ikke skatter til Spania og svart økonomi.

Ordføreren mener det er helt utrolig at fra den perioden hvor millionene florerte i Saltbyen, ikke er noe igjen – bare større ulikheter, hevdet han og mener PP har ansvaret etter 27 års styre i Torrevieja.

PP på sin side har fremmet forslag om å utforme en kampanje for å motvirke den dårlige publisteten fra INE.