Ordføreren er fortsatt ”gutten i røyken” i Alfaz

OPPDATERT: Vicente Arques og PSOE slo knockout på sine politiske motstandere i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 22. mai 2011 20:40

ALFAZ DEL PI

22:52
PSOE og ordfører Vicente Arques er valgets vinner i Alfaz del Pi. Han og partiet skal styre de neste fire årene med et rent flertall i kommunestyret. Søndag kveld så det ut som PSOE får 12 av byrådene i kommunestyret, og PP fikk kun sju. To andre småpartier fikk en byråd hver.

Etter all sannsynlighet får da den norske kolonien i kommunen fortsatt Elisabeth Marandi (PSOE) som politisk rådgiver i rådhuset. I løpet av de neste dagene blir hennes stilling avklart. Men det er uansett en stor fordel at PSOE skal styre videre med tanke på en norsk person i kommuneadministrasjonen.

Marandi har jobbet som rådgiver for viseordfører Genoveva Tent de siste fire årene, og Marandi har hatt spesielt ansvar for kontakten mellom kommunen og den store norske kolonien i Alfaz.

I Torrevieja har PP sikret seg rent flertall, og fikk en representant mer enn ved forrige valg. I 2007 fikk Partido Popular 14, nå ser det ut som de får 15 etter å ha fått 47,6 prosent av stemmene.

Regjeringspartiet PSOE gjør et elendig valg i Torrevieja. Oppslutninger har falt fra nesten 29 prosent i 2007 til 19,5 i søndagens valg.