Ordfører roste norsk sykehjem i Alfaz

Alfaz del Pi sin ordfører Vicente Arques er imponert over driften til Betanien.

Spaniaavisen

Publisert 10. november 2011 09:18

ALFAZ DEL PI

Ordfører Vicente Arques (PSOE) fra Alfaz del Pi gratulerte Betanien og direktør Marit Møller Wolfe med sine ti første år i kommunen. Han roste ledelsen for god drift disse årene. Betanien var det aller første norske sykehjemmet som ble etablert på Costa Blanca.

Stiftelsen Betanien i Bergen bygde sykehjemmet med midler fra Den Norske Husbanken, og bygget sto klart til å ta imot sine første pasienter 2. november 2001.

Les også: Realiserer drømmen sin i Albir

Feiringen foregikk i stille og rolige former med representanter fra de norske myndighetene (generalkonsulen), representanter fra kommunen Alfaz del Pi (ordfører Vicente Arques og sosialbyråd Gunilla Herrera Noren), ledelsen fra Stiftelsen Betanien i Bergen og ikke minst ansatte og brukere i ved sykehjemmet i Alfaz.

Betanien kan ta imot 25 pasienter, og har enerom til alle sine brukere. Det er 43 ansatte, fordelt på 25 årsverk, både norsk- og spansktalende personale. Fundacion Betanien er bygd på en 6500 kvadratmeter stor tomt øverst i Alfaz, og har flotte lokaler og et vakkert uteområde.

Nye prospekter på plass i vår boligportal – sjekk Spania-boliger til salgs her

– I løpet av de ti årene har vi utvekslet erfaringer med Bergen kommune innenfor eldreomsorgen. Noe som har ført til at vi er blitt bedre og bedre. Vi har god kvalitet på produktet vårt, og scoret høyt på en stor brukerundersøkelse gjennomført i Bergen tidligere i år. I tillegg har vi en stabil og dyktig stab. Hele gjengen her er et godt team, sa direktør Marit Møller Wolfe til Vikingposten for noen uker siden.