Ordfører ble sjømannsprest nord på Costa Blanca

Andreas Hamnes (69) ble pensjonist etter 15 år som ordfører i Skedsmo kommune. Nå er han prest i Sjømannskirken Albir-Villajoyosa.

Spaniaavisen

Publisert 1. september 2010 15:03

ALBIR

Den nye sjømannspresten i Albir og Villajoyosa har lang erfaring innen både teologi, og ikke minst ledelse. 15 år som ordfører for Arbeiderpartiet i Skedsmo kommune i Akershus er imponerende å ha på en CV.

Skedsmo er en stor kommune med cirka 50.000 innbyggere. Før politikken og ordførerstillingen tok Hamnes sin tid, jobbet han som prest i Trondheim, Sør-Troms og Strømmen. Hans siste jobb med prestekjolen på var som sogneprest i Strømmen kirke.

Les også: Kirkesenteret i Albir komplett

– Jeg skal jobber her i Albir-Villajoyosa frem til litt ut i januar 2011. Kirken her er stor, men den kan ikke måle seg med sjømannskirken på Gran Kanari. Jeg har jobbet som vikarprest der ute de siste tre vintrene. På en vanlig tirsdag hadde vi fra 1000 til 1500 besøkende på kirkesenteret. Riktignok var dette etter markedet, men det sier litt om hvor stor kirken der ute er. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med alle menneskene som jobber og bruker kirken her, sier Andreas Hamnes til Vikingposten.

Les også: Hjelp, sjømannskirken lekker

Den erfarne presten ble spurt av sjømannskirkens hovedkontor i Bergen om å ta vikarjobben i Albir-Villajoyosa frem til ny sjømannsprest er ansatt. Tidligere prest Reidar Ådnanes har reist til Tenerife for å jobbe der.

– Jeg er ikke kommet hit til Costa Blanca for å revolusjonere kirken. Det er mye å sette seg inn i, og mange mennesker å bli kjent med. Noe jeg gleder meg til. Vi åpner kirkesenteret for fullt onsdag 8. september og dagen etter, torsdag 9. september, er bocciaen i gang, sier Hamnes.

Les også: Prest stjal kunst fra kirken

Den pensjonerte ordføreren får dessverre ikke benyttet sin store lidenskap, hytten i Valdres, før han er ferdig med vikariatet sitt i Albir-Villajoyosa. Men den naturinteresserte romerikingen blir nok en ivrig mann i fjellene rundt på Costa Blanca.
Hvis han da ikke får en gjesteopptreden i det lokale Arbeiderpartilaget på Costa Blanca-nord? De er herved varslet…