Opplev bildene til en stor kunstner på Solgården

Evaristo Alguacil er en av de store nålevende kunstnere i Valencia-regionen.

Spaniaavisen

Publisert 20. oktober 2011 05:49

VILLAJOYOSA

Solgården og fiskerlandsbyen Villajoyosa er hjemmebanen til maleren Evaristo Alguacil. Han er fra byen, men har hatt utstillinger over hele verden siden han debutterte i 1974 i Villajoyosas bibliotek.

Frem til og med midten av desember kan man altså både se og kjøpe  bildene hans på Solgården. De henger på rekke og rad i gangen fra utendørs svømmebassenget og inn til den nye Casa 7.

Les også: Skriver evighetsavtale med Betanien i Alfaz

Evaristo Alguacil er spesielt stor i USA. Der har han hatt en rekke utstillinger i Ohio, Florida, California, New Mexico og Arizona for å nevne noen stater. Han har i tillegg stått bak utsmykkingen av et offentlig bygg i Kairo (Egypt), og hatt utstillinger i Portugal, Italia, Belgia, Sveits, England, Tyskland, Argentina, Nederland, Mexico, Korea, Japan og Tunis.

Dette er altså ingen hvem som helst innen kunstverdenen. Evaristo Alguacil er kjent for å male med sterke farger og for å fange lyset på en helt spesiell måte. Han er flink på både landskap, bygg og ikke minst vann. Havoverflaten ser så å si ut som på et bilde tatt i 3D…

Trenger du hjelp? Finn håndverkere, leger osv i vår bransjeguide her

Hans bilder av vannlinjen og Brooklyn Bridge er viden kjent. Det samme er hans malerier av elven Duoro som renner under broen over til Oporto, Portugal.

Maleriene, som henger på Solgården, koster fra 500 euro og opp til 3000 euro.

PS! Det er også mange andre ting å se på Solgården hvis man først tar turen ut. Sansehagen, flotte parkanlegg og masse annet.