Oppgitt over at strandsesongen «slutter»

Fra søndag var det ikke mulig å benytte hjelpemidlene som er lagt ut for de bevegelseshemmede og eldre som vil ta seg et sjøbad ved strendene i Torrevieja.

Terje Aspdahl

Publisert 12. september 2019 09:21

TORREVIEJA

Søndag var siste dag med både badevakter langs Torreviejas strender og sitteplassene som et utplassert på de forskjellige strendene.

For funksjonshemmede John Erik Hansen blir det et problem å ta seg et sjøbad når rampene som er lagt ut på strendene er fjernet.

– Det er ikke alt som imponerer meg her nede. Det er fremdeles mange turister her og vi som er funksjonshemmet har god nytte av rampene for å holde oss i når vi går ut i vannet. Fjernes de nå fordi spanjolene er ferdig med ferien? Jeg syns det er for tidlig, sier John Erik Hansen og legger til: Vi legger jo igjen mye penger her.

Hansen kjøpte seg leilighet i Torrevieja for to år siden og er nettopp ankommet for å tilbringe deler av høsten her.

– Forrige dagen ble jeg nesten forbannet. Jeg sjekket to toaletter ved den delen av stranden vi pleier å være på. Der står det to toaletter for funksjonshemmende, men da jeg nærmet meg så jeg at begge var stengt med hengelås. Skal toalettene bort, syns jeg de kan hentes og ikke stå der og irritere med stengte dører. 

– Skal jeg få badet i år, må jeg snart komme i gang før de fjerner rampene og sitteplassene som hjelper oss. Ellers har jeg ikke mye å klage på, sier Hansen.

Fra Torrevieja kommune er svaret enkelt, men åpner for å kunne forlenge sesongen.

– Hjelpemidlene har konsesjon kun under høysesongen, som er fra 1. juli toil 31. august. Men det er noen strender hvor man har latt hjelpemidlene bli værende utover dette. Ønsker man at hjelpemidlene skal ha en lengre sesong kan man levere inn en søknad på kommunehuset (ayuntamiento). da blir den vurdert og kanskje det kan innvilges. Hvorfor toalettene er stengt skal vi sjekke ut, de skal være åpne og tilgjengelige for publikum.