Oppdatert: 11 personer omkom i uvær

Tilsammen 11 personer har omkommet på grunn av ekstremværet i Spania. Se video.

Spaniaavisen

Publisert 24. januar 2009 08:54

LUGO/BARCELONA

Oppdatert: 00:47
En politimann fra Guardia Civil omkom da et tre veltet over ham. Det var den kraftige vinden som førte til ulykken i Lugo fredag. Samme dag tok vinden tak i en to og en halv meter høy vegg som en 52 år gammel kvinne fikk over seg. Barcelona-kvinnen døde som følge av skadene.

I Basauri måtte 60 personer evakueres etter at en syklon tok takene på en rekke boliger. I dag mistet fire gutter livet da taket på en idrettshall raste. Ulykken skjedde ved 11.30-tiden utenfor Barcelona, da et kraftig uvær med sterk vind rammet. Minst 16 personer ble skadet, for flere skal tilstanden være alvorlig.

Guttene som omkom var mellom ni og 12 år gamle.

Lørdag morgen omkom en mann i La Palma de Cervelló i Barcelona da et tre falt over ham. En av mannskapet på seks døde under en redningsaksjon utenfor A Coruña, da båten "Braga" havnet i havsnød. I Castilla-Leone omkom en kvinne etter å ha blitt truffet av en dør som vinden tok. Utenfor Barcelona døde en 60-åring fra Katalonia samt en kommunearbeider.

Dermed er tallet på bekreftede omkomne kommet opp i 11 personer. Uværet har også herjet i Frankrike og krevd mange ofre.

Til tross for vinden som har nådd 100 km/t i enkelte områder, er det bare én flyplass som måtte stenge i nordvest, La Coruña. 

Voldsom vind førte også til at flere skoler ble stengt så langt sør som i Gandia. Lørdag kan vinden komme opp i 130 km/t enkelte steder i Valencia.

Se videoer under.

Klikk på bildene for større versjoner.