Ønsker seg campingplass i Torrevieja

Den eneste campingplass i Torrevieja var La Campana på Punta Prima. Men 1. september i fjor var også den historie.

Terje Aspdahl

Publisert 4. februar 2011 09:33

TORREVIEJA

Geirr Walderhaug har brukt bobilen til og fra Torrevieja og Norge de siste seks årene. De har selvsagt bodd i bobilen mens de har vært i Saltbyen. Nå må de leie leilighet og har parkert bobilen på langtidsparkering.

– Vi fikk beskjed om at campingplassen skulle stenge fra 1. september. Og det helt uten noen begrunnelse. Vi regner det som sikkert at det var på grunn av dårlige sanitærforhold på plassen. La Campana har forfalt de siste årene, men vi hadde håpet det fortsatt var mulighet for renovering. Det fungerte tross alt, og vi trives så utrolig godt her. Plassen er sentral med gode bussforbindelser alle veier. Vi har også etter lang tid opparbeidet en stor og god bekjentskapskrets. Vi skulle gjerne hatt et campingtilbud i Torrevieja, sier Geirr Walderhaug til Vikingposten.

Trenger du leiebil i Spania – sjekk ut tilbudet her først. Gratis norsk servicetelefon, prisgaranti og flyplasservice

De siste årene har det vært både norske, svenske, danske og finske bobileiere som har brukt campingplassen flittig.

– Hvert år var vi cirka 20 bobiler som overvintret her. Alternativet nå er San Miguel, eller en plass litt nord for Guardamar. Det blir for usentralt.
Vi har søkt etter flere plasser uten hell. Derfor har vi leid leilighet de månedene vi er her nede. Bobilen står trygt plassert like ved San Miguel, forteller Walderhaug.

Les også: Scorer høyt i campingtest

At det savnes et tilbud til bobileierne, ser man tydelig på parkeringsplassen foran Mercadona i Playa Flamenca, noen få kilometer sør for den nedlagte campingplassen La Campana.

– Der står det mellom 10 – 15 bobiler til enhver tid selv om det ikke er lov til å parkere der mer enn et døgn. Og det er selvsagt ikke noen sanitære forhold der. Vi har sett flere åpne kumlokk på parkeringsplassen der bobileierne har tømt doene sine. Hvorfor kan ikke kommunen hjelpe til med å få i stand et godt campingtilbud her? Det vil bare trekke flere turister, som er bra for Torrevieja, hevder Geirr Walderhaug.

Trenger du snekker, tannlege, lege, tolk eller andre fagfolk? Finn hjelp i vår bransjeguide