Ønsker Per Sandberg velkommen til tross for bokbomben

Skal tale på årsmøtene til lokallagene på Costa Blanca.

Terje Aspdahl

Publisert 14. november 2013 14:41

TORREVIEJA

Fremskrittspartiets 1. nestleder, Per Sandberg, høster storm i egne rekker i Norge på grunn av sin nye bok. Men han er hjertelig velkommen til å tale for lokallagene her på Costa Blanca.

19. og 20. november er Sandberg foredragsholder på årsmøtene til Frps lokallag. I Torrevieja gleder man seg til gjensynet med partiveteranen.

– Vi ønsker fremdeles at Per Sandberg kommer og mener at han er en person – både politisk og som menneske – som vi alle ønsker velkommen, sier nestleder i lokallaget, Erik A. Krane, i Torrevieja.

– Han er en person som står for sine meninger og går for det han mener. I tillegg vil jeg si at han er den personen som i størst grad har frontet Frp’s meninger i alle retninger, kanskje i større grad enn andre. Han har vært vår nærmeste kontaktperson. Vi har alltid kunne kontakte Sandberg, og han har alltid stilt opp dersom han hadde anledning. Han svarte tvert ja da jeg ringte og spurte om han kunne komme til vårt årsmøte, sier Krane til Vikingposten.

Trenger du hotellovernatting eller skal du leie leilighet – her kan du finne ditt bosted

Erik Lange er tidligere leder i foreningen og er enig med nestleder Krane.

– Jeg er av den oppfatning at Per Sandberg er hjertelig velkommen til oss i Torrevieja Frp. Han har vært en god støttespiller for oss i mange år. Han har vært her mange ganger og kjenner oss, som vi også føler at vi kjenner ham. Hans sympatiske personlighet og engasjement har ikke forandret seg med utgivelsen av boken. Per Sandberg fremtrer også som en god familiemann med en sønn på syv år og en engasjert kone på Senja. De jeg kjenner til som allerede har kjøpt billetter til festen etter årsmøtet, har sagt at de gleder seg til å møte Per Sandberg igjen, sier Lange.

Han tror det er takhøyde nok i partiet til at Sandberg fortsatt vil ha innflytelse på Frps politikk i fremtiden.

– Vi trenger folk som uttaler seg spontant og tenker som ”folk flest”. Samtidig har jeg tillit til ledelsen og Siv Jensen, og aksepterer at visse endringer er nødvendige i den situasjon Frp har kommet i med deltakelse i regjeringen. Så langt jeg kjenner til, er det mange i Torrevieja Frp som mener det samme som meg, sier Erik Lange.