Ønsker flere skandinaviske nabovakter for politiet i Rojales

Slik kan du bidra.

Terje Aspdahl

Publisert 16. februar 2012 08:52

ROJALES

Rojales Neighbourhood Watch Group ønsker flere skandinaver med i foreningen sin. Nå går den ut og vil verve nordmenn, svensker og dansker til å bli såkalte koordinatorer.

De aller fleste medlemmene i NWC er briter, men noen skandinaver er allerede med i nabovaktforeningen. Otto Sundvoll er en av de 48 koordinatorene som har Rojales/Quesada som sitt nærmiljø.
– Vi er kun et ekstra sett med øyne for politiet. Vi observerer og noterer for eksempel nummer på mistenkelige biler. Kommer det melding om at noe kriminelt har foregått, kan politiet sjekke opp biler som er observert på åstedene, sier Otto Sundvoll til Vikingposten.

Les også: Nordmenn flytter til Spania som aldri før

Foreningen har møter en gang hvert kvartal. Møtene er alltid på kommunehuset i Quesada.
– De fleste av våre medlemmer er engelsktalende og all kommunikasjon foregår på engelsk. Vi håper likevel at noen av skandinavene vil komme på vårt neste møte for å lære mer om foreningen, samt vurdere å bli koordinator for sitt område. Neste møte er mandag 5. mars klokken 11, forteller Sundvoll.

Engelske David East er formann for foreningen i Rojales.
– Vi er 8000 spanjoler og 15.000 utlendinger som er registrert i Rojales.
Politiet trenger hjelp. Vi vil ikke skremme noen, men vi vil gjøre befolkningen oppmerksomme på hvordan de kan forbygge innbrudd i egen bolig.
Mange er her for lengre eller kortere perioder. En enkelt ting som å fjerne klistremerket på leiebilen du bruker, kan forhindre et innbrudd. Du er lett å plukke ut for de kriminelle med slike kjennemerker. Vi hjelper også til om uhellet først har vært ute. Det er mange papirer som må fylles ut. Vi har de papirene man trenger på engelsk. Vi jobber nå med å få inn et skandinavisk språk også, sier David East.

Nye prospekt på plass under bolig til salgs – ta en titt her

Formålet til NWC er kriminalitetsforebyggende arbeid i nabolaget. Medlemmene skal ikke patruljere gatene, men fungere som gode naboer og observatører.

– Vi har koordinatorer i de fleste områdene av Rojales. Opplysninger som sendes våre koordinatorer har mange ganger reddet medlemmer fra å bli offer for kriminalitet. Et lite tips er å merke alle verdigjenstander med en penn som kun vises når man lyser med en spesiell lykt. Skriv for eksempel ditt N.I.E. nummer. Da er det enklere for politiet å kontakte deg om de kommer over tyvgods, avslutter David East.