Oline (95) på sin første Sydentur!

95 år gikk det før Oline Hørgård fra Trondheim kom seg til Syden.

Spaniaavisen

Publisert 25. mars 2011 06:43

VILLAJOYOSA

– Dette var veldig koselig. For aller første gang er jeg i Syden. Livsglede for Eldre har noen fantastiske mennesker. Jeg kom hit sist lørdag og skal være en uke her. Vi holder på med litt gym i salen her inne, og så er vi ute på den deilige terrassen like ved Middelhavet og nyter solen, sier Oline Hørgård til Vikingposten.

Vi møtte henne mens hun satt i solen og ble smurt inn med solkrem av ledsager Julie Aasen. Unge frøken Aasen er elev ved helse- og sosialfaglinjen ved Kristen videregående skole i Trøndelag.

Julie Aasen bor på samme rom som Oline under oppholdet i Spania. En utrolig fin trygghet for 95-åringen, og ganske slitsomt for Julie. Men lederne passer på å avløse Julie så hun ikke blir helt utslitt, og slik at hun får sett litt av fiskerlandsbyen Villajoyosa.

– Jeg bor til vanlig på Hospitalet, et sykehjem på Byåsen i Trondheim. Tenk nå sitter jeg her og soler meg, mens det striregner og er surt og kaldt hjemme. Det er herlig i sola, sier Oline Hørgård og smiler fra øre til øre.