Ole Paus på miniturné i Spania

Rusten herre på rundtur: Torrevieja tirsdag, Villajoyosa i går og Costa del Sol til helgen.

Spaniaavisen

Publisert 10. mars 2010 20:43

TORREVIEJA

Han kom fra himmelen tirsdag morgen til Alicante, i jetfart, og ble tatt vel imot av sine egne i Sjømannskirken i Torrevieja om kvelden. Ole Paus, en rusten herre, i fullt kjørbar stand, ga en vellykket konsert for rundt 250 lydhøre gjester.

Les også: Dette er Spanias mest populære turistattraksjon

– Det hender at folk spør meg om jeg er frelst, men sånt sier ikke jeg til hvem som helst, sang Ole Paus, og gjorde det klart at han begynner et sted, og så får han se hva som skjer underveis i konserten.

Paus sin ide om en konsert til inntekt for de jordskjelvrammede på Haiti, utløste en makeløs støtte blant artistkolleger og drivende krefter i Norge, og har innbrakt 30 millioner kroner som forvaltes av Kirkens Nødhjelp og Røde Kors.
– Jeg har sagt noe klokt en gang i livet og det er at "vi har alt, men det er også alt vi har", sa Paus fra scenen.

Les også: Tok ankeretappen til Torrevieja

Han er både en alvorsdyp poet og underfundig humorist, og han synger fremdeles sjarmerende. Det er hans varemerke å lire ordene av seg, slik at det minner om en sliten viftereim på en Lada.
– Langsomt blir ingenting som før, konstaterer Ole Paus, som sa han muligens stikker stortåa i Middelhavet under sitt korte Spania-opphold.

Paus holdt konsert i Minnekirken i Villajoyosa onsdag kveld, og til helgen står Costa del Sol for tur. Et velkomment avbrekk for en visesanger var lei av snø og vinter, og satte pris på å komme til Spania.

– Vinter er vakkert, og jeg liker snø, men nå er det mer enn nok, sier Paus til spnaiaavisen.no.

♦ Publikums dom finner du i Vikingposten som er ute på gaten i dag.