OL-kunstner stiller ut i Alfaz del Pi

...og bildene blir hengende lenge.

Spaniaavisen

Publisert 9. mars 2009 15:35

ALFAZ DEL PI

Astri Eidseth Rygh lagde ”Tellus Egg” til OLs åpningsseremoni i 1994 på Lillehammer. Nå har den anerkjente norske kunstneren utstilling i restauranten på Reuma Sol. Ni bilder henger på veggene i restauranten.

Bildene handler om fargenes kamp ut fra et malerskrin. Dette er store maleri, med vakre farger, og sin egen spesielle historie.

– Jeg er klimaflyktning. Vinterhalvåret bor jeg og mannen min i Altea. Det var der jeg traff Åge Folkestad. Han er en spennende mann med mange ideer. Åge ringte meg og spurte om jeg ikke kunne tenke meg å holde en utstilling i restauranten han driver på Reuma Sol. Jeg tente på ideen, men krevde en liten oppussing av veggene først. De ble malt hvite, og mine ni bilder skal henge der i ett år, sier Astri Eidseth Rygh.

Bildene er ikke til salgs, men det går an å kjøpe trykk av dem i resepsjonen på senteret. Kunstneren har også gitt ut en bok om fargene.