Økning av tropiske sykdommer i Alicante-provinsen

Dette er årsaken.

Spaniaavisen

Publisert 12. mai 2014 08:40

ALICANTE

Leger i Alicante provinsen er bekymret over økningen av tropiske sykdommer som emigranter bringer med seg.

De fleste sykdommene diagnostiseres ved el Hospital General i Alicante og ifølge medisinske eksperter er det de tre tropiske sykdommene, denguefeber, malaria og schistosomiasis – sneglefeber – som det registreres flest tilfeller av. 

Hovedårsaken til økningen er at innbyggere fra Alicante-provinsen som reiser til Afrika eller Sør-Amerika for å jobbe bringer med seg sykdommene når de kommer tilbake. Medisinske eksperter mener det er bekymringsfullt.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon

Overlege Diego Torrús for smitteavdelingen på Hospital General i Alicante understreker at det ikke dreier seg om noen fare for epidemi.

– Vi får flere og flere hyppige tilfeller av tropiske sykdommer. I de siste månedene har vi behandlet flere enn normalt. Vanligvis er det innvandrere som kommer til landet som bringer sykdommene med seg. Med det har vært svært få tilfeller i det siste på grunn av den kraftige nedgangen i innvandring, sier overlege Diego Torrús.

Sykehuset behandler også "feriefolk" som har blitt smittet i forbindelse med korte opphold i de utsatte landene.

– Men folk som drar for å arbeide i disse landene har en tendens til å være lenger enn en turist og vi ser nå at dette får konsekvenser, sier Torrús.