... og disse har allerede vært på klassetreff

Hyggelig gjensynsfest for tidligere elever - se bildeserie her.  

Spaniaavisen

Publisert 10. juni 2017 06:08

ALFAZ DEL PI

I anledning 45-årsjubileet til Den Norske Skolen Costa Blanca ble det nylig arrangert gjensynsfest for tidligere elever. Noen av dem husket veldig godt den dagen da skolen åpnet sine dører for første gang.

Musikken høres langt på vei idet Vikingposten rusler mot Hotel Moli Boutique, hvor festen finner sted. Ved inngangen står deler av festkomiteen, Lene Silden, Eric Svanberg og Kåre Hodneland. Alle er tidligere elever ved DNSCB og har barn som går eller har gått på skolen.

– Jeg kom hit i 1988, da var jeg 15 år, og begynte på videregående, sier Lene Silden. Jeg var nokså fortvilet. Det å bli røsket opp fra alt jeg kjente og som føltes trygt i Norge, gjorde inntrykk, og i Spania var alt så annerledes. Jeg ankom på sommeren, midt opp i den verste hetebølgen, og kjente nesten ingen. Jeg kjøpte meg en moped for å komme meg litt i rundt, og det tok ikke lang tid før jeg møtte mine første venner. Bare etter noen få uker elsket jeg det nye livet mitt, og ikke minst den nye skolen.

Svanberg og Hodneland gikk på skolen i nesten hele barne- og ungdomskolen, og har mange gode minner fra den tiden.

Gjør som flere enn 21.000 andre – følg oss på Facebook og få nyhetene direkte på din side

– Alt var veldig annerledes den gang, og skolen holdt til i en garasje i Calle Noruega i Alfaz. Det var også færre elever, alle følte seg som i en stor familie. De fleste av oss har holdt kontakten opp gjennom årene.

Ved hvert bord sitter det glade mennesker som snakker sammen som om de har kjent hverandre hele livet. Gjensynsgleden er stor, og den eldste generasjonen husker godt kvinnen som startet det hele, nemlig Fru Eide.

– Jeg kommer aldri til å glemme henne, det er som om jeg ser henne stå foran oss akkurat nå, forteller Susan Magnus-Andresen, som begynte i førsteklasse på DNSCB i 1972.
– Fru Eide var et arbeidsjern av en rektor, og hun var bare helt fantastisk. Det var en streng dame, men samtidig var hun empatisk og veldig generøs på sin egen måte. Hun brydde seg virkelig om oss, vi var som hennes barn. Når vi møtes i dagføler vi akkurat den samme tilhørigheten, det samme samholdet, som Fru Eide skapte mellom oss den gangen.

Datteren til Fru Eide, Tove Eide, er tilstede, og sitter i en stol og ser nostalgisk på alle menneskene rundt seg.

Sett denne saken? Kjøttskandale ryster Spania

– Det var ikke alltid like lett å være datteren til rektoren, men det gikk jo greit, smiler hun. Ting har forandret seg mye siden den gang. Elevene hadde mange spanske venner og kunne spansk, og var veldig integrerte i det spanske miljøet. Jeg har inntrykk av at det er mindre av det i dag.

Kvelden er ennå ung, og det er liv i de gamle elevene, som hilser på hverandre med store smil og varme klemmer. Ved baren smeller Cava-korkene i luften.

– Det er så morsomt å se hvordan alle koser seg sammen så mange år etterpå, sier Lene Silden. Noen av bor jo fortsatt her i Alfaz del Pi, og har god kontakt, men andre har ikke sett hverandre siden de sluttet på skolen. Gjensynsgleden er stor. Det ser ut til å bli en god kveld.