Offer for svindel med navn og NIE-nummer

Samtidig som at Elin var på jobb i Alfaz ble hun tatt i en fotoboks i Sør-Spania. Hun ble et offer for svindel med navn og NIE-nummer.

Spaniaavisen

Publisert 11. juni 2010 05:40

ALFAZ

Elin L. Bergstrand fra Albir ble trukket 147 euro i bot for en trafikkforseelse hun ikke hadde noe med. Da en mann fra Madrid ble tatt i en fotoboks 8. mars 2008 klokken 19.45 i Jaen, syd i Spania, satt Elin på jobb i resepsjonen på Reuma Sol.

Les også: De beste rådene hvis du skal leie bolig i Spania

Da denne mannen fikk boten sin hjem i postkassen i Madrid oppga han Elin L. Bergstrand sitt navn og NIE-nummer, og hevdet hun hadde kjørt bilen. Navnet hennes og NIE-nummeret fant han på Internett, og så diktet han opp en adresse på henne i Paris.

– Tabben min var at jeg hadde glemt å melde adresseforandring til alle etater da jeg flyttet for fem år siden. Dette gjorde at boten, som selvsagt ikke var min, etter hvert ble sendt til den gamle adressen og aldri kom meg i hende før den havnet hos skattekontoret som til slutt gjorde beslag i min konto. Hadde jeg fått boten hjem til meg på et tidligere tidspunkt, ville jeg sluppet unna alt dette styret – og ikke minst utgiftene – ved en henvendelse til Trafico i Alicante, sier en oppgitt Elin L. Bergstrand til Vikingposten.

Les også: Advarer mot strømsvindlere

Hun har anmeldt forholdet til Guardia Civil, Trafico og skattekontoret, og politiet har funnet ut hvem mannen er. Men før hun eventuelt får pengene sine igjen, må hun gå til sak mot mannen. Dette koster henne 600 euro i tillegg til boten hun allerede er trukket for på konto, og det er langt fra sikkert han mannen fra Madrid har penger til å dekke alle utgiftene.

På jakt etter leiebil i Spania? Sjekk tilbudet her først

– Jeg vet navnet hans, og at han hadde mistet lappen hvis han hadde fått registrert denne boten. Han har allerede maksimalt med prikker i førerkortet. Derfor har han plukket ut mitt navn, helt tilfeldig, og oppgitt det til politiet. Jeg har sett på bildene at han kjørte en Citroen Picasso, og jeg vet adressen hans i Madrid. Du kan tro jeg har lyst til å reise opp og presentere alt dette for ham, men det koster også penger og energi, sier Elin.

Her finner du boliger til salgs

Nå vil Bergstrand advare utlendinger i Spania, som flytter til en annen adresse i landet, om å melde adresseforandring til absolutt alle offentlige etater, forsikringsselskap, telefonselskap, strømleverandører og andre man har regelmessig kontakt med.

– Hjemme i Skandinavia holder det med å melde om adresseforandring til et offentlig register. Det nytter ikke her i Spania, oppfordrer Bergstrand.