Oddny var ikke pensjonist lenge

Nå åpner 69-åringen nytt galleri.

Terje Aspdahl

Publisert 24. april 2021 09:17

CIUDAD QUESADA

Oddny Tronstad gikk av med pensjon etter pandemien brøt ut og overlot sitt livsverk, meglerfirmaet Costa Blanca Bolig, til datteren Kine. Nå åpner hun galleri i underetasjen i firmabygget i Quesada.

En pensjonisttilværelse uten å ha noe å gjøre var utelukket for Oddny Tronstad. Nå vekker hun opp sin gamle lidenskap for å male og åpner «Le Petit ART galleri» 1. mai.

– Jeg må jo ha noe å gjøre. Å sitte med hendene i fanget er ikke noe for meg, sier Oddny Tronstad til Vikingposten. – Da pandemien brøt ut fant jeg ut at det kunne være en god tid for å overlate meglerfirmaet til datteren min Kine. Samtidig måtte jeg finne på noe å beskjeftige meg med og jeg har alltid vært opptatt av å male. Men tiden som megler og å bygge opp firmaet har det det blitt lite tid til overs for å kunne dyrke malerlidenskapen. Det får jeg nå tid til og jeg gleder meg stort til åpningen lørdag 1. mai. Selv om jeg er blitt pensjonist har fortsatt lyst til å være aktiv, sier 69-åringen.

Til sin aller første vernissage har hun fått med seg Ellen Hegg, som vil stille ut mange av sine malerier sammen med Oddny Tronstad sine egne verk. Hegg er godt kjent som kunstner i Norge og ikke mindre kjent på Costa Blanca etter mange år som fastboende både på Costa del Sol og her på Costa Blanca. Hun har holdt malerkurs gjennom flere tiår både i Norge og i Spania.

– Jeg er utrolig heldig som har fått med meg Ellen Hegg, vår både kjente og kjære kunstner, som hovedutstiller. Jeg regner med det kommer en del mennesker, selv om vi ikke er så mange som vanlig her på kysten nå i disse tider, sier Tronstad og legger til: Vi vil selvsagt følge alle smittevern-regler og utstillingen vil være både ute og inne.

Fra før finnes det ikke noe galleri i Quesada, det hilser Ellen Hegg hjertelig velkommen.

– Dette blir kjempegøy, jeg tror mange har savnet et galleri også her i Quesada. Nå håper vi dette vil falle i smak og vil øke kunstinteressen for flere. Oddny har hatt en bratt læringskurve og behersker flere teknikker, men hun har beholdt sin egen stil allikevel, berømmer Ellen Hegg.