Oddekalv aksjonerte mot norsk laks på Costa Blanca

► Kastet laksen rett i søplen utenfor gigantsenter. ► Hevder fisken inneholder kreftfremkallende stoffer.  

Spaniaavisen

Publisert 9. februar 2010 17:49

FINESTRAT

– Vi markerer her at norsk laks sannsynligvis ikke er det næringen mener den er. Spanjoler og franskmenn bør ikke spise norsk laks som vi ikke vet om inneholder stoffer som er veldig kreftfremkallende. Norge bør ikke selge denne dritten her til utlandet i det hele tatt. I dag er vi på Carrefour som er den største spanske og franske varehuskjeden. Her dumper vi den norske laksen rett i søppelet. Dette er rett og slett en søppelfisk, sier Kurt Oddekalv til spaniaavisen.no.

Miljøvernkjempen fra Bergen gjennomførte aksjonen sammen med sin kollega i Norges Miljøvernforbund, Frode Hermann Bøe. De to miljøkrigerne var inne på Carrefour og kjøpte 12 kilo norsk oppdrettslaks i ettermiddag.

Aksjonen var strengt hemmelig i frykt for at redde for at sikkerhetsvaktene på Carrefour ville stoppe hele aksjonen.

– Hovedbudskapet er at det er kreftfremkallende stoffer i oppdrettslaksen. Oppdrettsnæringen driver med dyremishandling og næringen truer all villfisk. Norsk oppdrettslaks blir internasjonalt markedsført som sunn mat. Vi i Norges Miljøvernforbund finner derfor grunn til å informere forbrukere over hele verden om den norske oppdrettsnæringens bruk av kjemikaliene teflubenzuron og diflubenzuron, og disse stoffenes skadelige effekter for helse og miljø, forteller Oddekalv.