Odd Bjørn kjører sitt eget løp

Følger norske trafikkregler i Spania.

Spaniaavisen

Publisert 10. april 2014 06:40

ALFAZ DEL PI

Nordmannen Odd Bjørn Huse benytter norske trafikkregler nå han bruker sin minicrosser på trafikkerte veier i Spania, men er usikker på om det er riktig.

69-åringen er totalt avhengig av hjelpemidler på grunn av en muskelsykdom. Han bruker ofte sin elektriske scooter – minicrosser – som kun går med gåfart under 10 kilometer i timen. På veier uten fortau følger han de norske reglene og kjører på venstre side av veien som vanlig gående.

– Fordi jeg er en «gående på hjul» kjører jeg på venstre siden av veien, men mange bilister og syklende vil ha meg over på høyre side av veien. Jeg føler meg ikke trygg med trafikken i ryggen, spesielt på veier uten skulder hvor bilene har stor fart. I Norge er man kategorisert som gående hvis man «kjører» under 10 kilometer i timen. Jeg er nå usikker på om dette gjelder i Spania. Jeg har skrevet en notis «gående på venstre side» på norsk, spansk og engelsk som jeg har satt foran på minicrosseren for ikke å bli misforstått, sier Odd Bjørn Huse til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Huse flyttet fra Bergen til Alfaz del Pi for to år siden og stortrives. Han bruker sin elektriske scooter når han skal handle og til småturer i Alfaz og Albir.

– Det er et fantastisk hjelpemiddel for meg, mye enklere enn å bruke bil og rullestol. Jeg fikk min diagnose i 1998, da jeg var 53 år og har siden blitt mer og mer avhengig av hjelpemidler. Minicrosseren som jeg fikk for åtte år siden er til stor hjelp for meg. Den gjør livet mitt enklere. Her har jeg det som «plommen i egget» og jeg er kjempefornøyd med det spanske helsevesenet, men lurer nå på om regelene for bruk også gjelder her i Spania, sier Huse.

Kilder Vikingposten har vært i kontakt med bekrefter at Odd Bjørn Huse har rett. De samme reglene gjelder også i Spania og han har lov til å kjøre på fortau og på venstre side på trafikkerte veier.